Policija u Prištini: Kažnjavanje zbog tablica od 22. novembra

Izricanje opomene će se nastaviti i 21. novembra, navodi se u saopštenju policije.

„Nakon ovog datuma od 22. novembra do 21. januara 2023. godine, za sve vlasnike vozila koja se kreću na teritoriji Kosova sa ovakvim registarskim tablicama, prema zvaničnoj odluci, Policija Kosova će početi sa sprovođenjem kažnjavanja novčanom kaznom u skladu sa zakonima na snazi“, navodi se u saopštenju policije.

Iz policije dodaju da u skladu sa operativnim planovima, nastavljaju angažovanje odluke kojom je predviđeno da od 1. novembra 2022. godine, vlasnicima vozila koji upravljaju vozilima sa srpskim tablicama početnih slova gradova na KiM, bude izrečena opomena, uz uputstvo da se obrate u Centru za registraciju vozila i promene tablice lokalnim.

Iz policije nije navedeno ko će kažnjavati vozače. Žitelji severnih opština navode da strahuju da to mogu da rade specijalci sa juga, jer skoro 600 policajaca regionalne direkcije sever je pre nešto više od deset dana kolektivno podnelo ostavke.

Izricanje opomena biće nastavljeno i sutra do ponoći, a do sada je prema navodima policije izrećeno 1.740 opomena zbog nemenjanja tablica.

Srbi na severu ne žele da menjaju srpske tablice akronima gradova na Kosovu, jer im je kažu, to jedna od poslednjih veza sa centralnom Srbijom.

Do sada je, prema podacima policije, 26 vozila preregistrovano na lokalne RKS tablice.

Kako je prvobitno najavio MUP u Prištini, kažnjavanje vozača koji ne preregistruju vozila trebalo je da počne 21. novembra.

Za sutra je u Briselu zakazan sastanak predsednika Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija. 

Predsednik Vučić poručio je da nije optimista i da ne misli da će doći do nekog dogovora, ali da ne želi nekome da omogući da kaže da Srbija nije htela da učestvuje u razgovorima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar