POKS: Bićemo opozicija u Republici i Beogradu

Doneta je odluka da se nastavi saradnja sa DSS-om i 25 patriotskih i monarhističkih pokreta, udruženja i grupa građana i posle izbora u okviru Srpske koalicije NADA.

Predsedništvo je i odlučilo da POKS Vojislava Mihailovića bude opozicija na republičkom nivou sa svojih sedam poslanika i u gradu Beogradu sa tri odbornika.

„Pred Srbijom su brojni izazovi od kojih će najveći biti pritisak na našu zemlju da uvede sankcije Rusiji, da odustane od podrške Republici Srpskoj i da prizna nelegalnu secesiju Kosova i Metohije. Mi nikada nećemo podržati ni jednu aktivnost, bilo vlasti ili „briselske opozicije“ u tom pravcu i odlučno ćemo se tome protiviti u skupštini i van nje“, izjavio je predsednik POKS-a i jedan od lidera koalicije NADA, Vojislav Mihailović.

Prema njegovim rečima, izborni rezultati su pokazali da je Srpska koalicija NADA vodeća grupacija koja okuplja desnicu i desni centar.

„Mi ćemo biti glavni akter u zaštiti srpskih nacionalnih interesa, ali u isto vreme i borci za uspostavljanje demokratskih institucija u ovoj zemlji, otvaranja pitanja oblika vladavine, odnosno republike ili obnove kraljevine“, izjavio je Mihailović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar