Pokret Slobodna Srbija postaje deo Demokratske stranke

Na sednici Glavnog odbora Demokratske stranke, Zoran Lutovac je rekao da će se PSS integrisati u DS, po modelu koji je već primenjivan sa drugim organizacijama – Demokratski centar, Otpor, Udruženje građana Saše Paunovića.

Odluka o spajanju PSS sa DS biće izglasana u delu sednice koja je zatvorena za javnost.

Lutovac je u otvorenom delu sednice rekao da je DS počela sa pripremama za lokalne izbore, koje će se, kaže, u narednim mesecima intenzivirati.

Lutovac je govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji, uz poruku da je važno da u Srbiji postoje jaka opozicija i slobodni mediji, jer, kako tvrdi, živimo u „epohi ogoljene Vučićeve propagande“.

„Srbiji je potrebna nova garnitura ljudi na vlasti“, poručio je Lutovac i naveo da će se poslanici DS posvetiti tome da se parlamentu vrati dostojanstvo.

„Tražićemo da se vodi rasprava u korist građana, a ne u ime tajkuna. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti u fokusu naše pažnje“, rekao je Lutovac.

Iz Pokreta Slobodna Srbija za Tanjug kažu da je u političkoj borbi važno ukrupnjavanje, kao i da je PSS ideološki i programski srodna organizacija DS.

„Samo jaka DS može da smeni ovaj režim i ovo je rezultat ranije bliske saradnje dve organizacije“, rekla je Lidija Martinović iz PSS.

PSS je formiran 1. februara 2020. godine i čini ga deo bivših članova Pokreta slobodnih građana (PSG).

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar