Pokret „Ne davimo Beograd“ prerasta u partiju

„Ova odluka dolazi kao prirodan razvoj organizacije koja je odavno prerasla okvire lokalnog delovanja i na prethodnim izborima ostvarila značajan rezultat, posebno u Beogradu gde je osvojeno 100.000 glasova“, saopštio je Pokret.

Skupština „Ne davimo Beograd“ usvojila je Deklaraciju o prerastanju pokreta u partiju i odluku o formiranju inicijativnog odbora koji bi trebalo da pripremi predloge statuta i osnivačkih dokumenata, programa, vizuelnog identiteta i imena partije. 

„Želja za daljim razvojem pokreta kroz podizanje kapaciteta i širenje infrastrukture, kao i olakšavanje funkcionisanja organizacije, jer postojeći propisi umnogome sputavaju delovanje grupa građana, neki su od argumenata za donošenje ovakve odluke o kojima govori Deklaracija“, navodi Pokret.

Dodaje se da je najvažniji razlog zbog koga su se odlučili na ovaj korak velika ambicija da menjaju društvo, da ideje, vrednosti i program na što uspešniji način približe ljudima i utiču na to da Srbija postane dobro mesto za život. 

Ističe se da partija koju grade nastaje i oslanja se na ideološke, programske i organizacione osnove Pokreta „Ne davimo Beograd“, ali u njenom stvaranju učestvovaće i više lokalnih partnerskih organizacija iz različitih gradova u Srbiji.

„Tri velike vrednosti oko kojih smo se okupili, a kojima ćemo se voditi i u budućnosti su društvena pravda/solidarnost, zaštita životne sredine i prava na javna dobra i široko učešće građana i građanki u donošenju odluka“, navodi pokret.  

Pokret će nastaviti saradnju i sa partnerima u okviru koalicije MORAMO.

Na šestoj skupštini Pokreta „Ne davimo Beograd“ usvojen je i finansijski izveštaj i izveštaj o radu, a predstavljena je i evaluacija izborne kampanje.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar