Podrška članova vlade, stranačkih i koalicionih partnera predsedniku Vučiću

„Ima nečeg fascinantnog u ovome što smo videli u Skupštini – sramotnog, ali fascinantnog: Dveri + Zavetnici + DSS (jednom rečju „ljubitelji Jane“) su tokom rasprave najmanje pet puta češće izgovorili reč ‘Poslovnik’ od reči ‘Kosovo’. Stranci misle da je ‘patriotska’ reč za Kosovo ‘Poslovnik’“, napisala je Ana Brnabić na svom Tviter nalogu.

Istakla je da se svim srcem nada, zbog Srbije, a pre svega zbog budućih generacija, da je u Narodnoj skupštini, pored, kako je navela, onih „neodgovornih, krajnje bahatih i nesavesnih“, bilo poslanika iz redova opozicije koji su želeli i umeli da čuju izlaganje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Brnabićeva je navela da je Vučićevo obraćanje u svakom smislu bilo „pametno i promišljeno, odgovorno i istorijsko“.

„Srpski političari, danas i u budućnosti, iz njega mogu mnogo da nauče o politici, odgovornosti i ljubavi prema državi i narodu. Jedinstvo, pamet i odgovornost su nam danas najpotrebniji“, poručila je premijerka.

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić kaže da je sramno i divljačko ponašanje predstavnika opozicije u Narodnoj skupštini pokazalo još jednom da njima ništa nije sveto, ni Kosovo i Metohija, ni bolji život građana, naročito naših sunarodnika na Kosovu i Metohiji.

„Ovim su pokazali da im je sticanje jeftinih političkih poena i njihov lični interes jedina politika koju umeju da vode“, napisala je Kisić na Instagramu.

Samo i jedino odgovornom, odlučnom i mudrom politikom predsednika Aleksandra Vučića svih ovih godina uspeli smo da sačuvamo i odbranimo naše Kosovo, navela je Kisićeva, koja je uputila podršku Vučiću „u lavovskoj borbi za našu Srbiju“.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković izjavio je da merilo uspešnosti jedne politike jesu rezultati i da oni svedoče o sposobnosti onih koji vode politiku.

„Rezultat se ne stvara ni vikom, ni drekom, ni pravljenjem haosa, ni pretnjama, a ponajmanje razbijanjem nacionalnog jedinstva po najvažnijem pitanju srpske države i naroda – po pitanju Kosova i Metohije“, naveo je Selaković.

SDP će pružiti punu podršku Vučiću 

Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić izjavio je da je bolje da imamo i nove izbore nego ovakve incidente u skupštini.

Kako je naveo, opozicija je najpre tražila debatu o Kosovu, a kada je dobila ponudila je samo dve stvari – parole kojima tobož brani Kosovo i incidente koje je izazvala u skupštini.

On je istakao da je očigledno da se parolama Kosovo ne može odbraniti, ali i da je opozicija uspela da skrene pažnju i domaće i svetske javnosti scenama iz parlamenta, gde okružuju, napadaju, psuju, zvižde i vređaju predsednika države.

SDP Srbije će pružiti punu podršku predsedniku Vučiću u nastavku pregovora sa predstavnicima međunarodne zajednice i institucija u Prištini oko predloženog francusko-nemačkog plana, zaključio je Ljajić.

Član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović izjavio je da su napadi na predsednika u Narodnoj skupštini vrhunac štetočinskog odnosa dela opozicije prema svojoj zemlji i njenom najvažnijem nacionalnom pitanju, pitanju Kosova i Metohije.

Na predsednika Vučića i njegovu politiku koja je uz najteže muke i pritiske vratila temu Kosova i Metohije na pregovarački sto, ustali su oni čijom je zaslugom Kosovo i Metohija proglasilo nezavisnost, naveo je Stefanović.

Skupštini Srbije danas je došlo je do incidenta kada su nakon skandiranja poslanici opozicionih stranaka prekinuli obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U incidentu su učestvovali poslanici Dveri, Narodne stranke, zavetnika i DSS-a, koji su skandiranjem ometali Vučića i govorili „Izdaja“, a zatim su krenuli ka predsedniku.

Nakon toga su ustali poslanici SNS-a i došlo je do koškanja između poslanika SNS-a i obezbeđenja sa poslanicima opozicije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je za to vreme sedeo, pozvao je poslanike SNS-a da budu mirni i dozvole opoziciji da „pokaže svoje lice“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar