Podneto više od hiljadu amandmana na set pravosudnih zakona

Tokom rasprave u Skupštini o amandmanima na set pravosudnih zakona, poslanici su polemisali i o odnosu između Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

„Gospodo iz SNS u ovom teškom sudbonosnom trenutku, kad sa vama i sa nama nisu članovi SPS, želim da vam dam punu podršku i vašem predsedniku da se malo oporavi od sinoć“, obratio se poslanicima SNS-a zamenik šefa poslaničke grupe „Moramo-Zajedno“ Aleksandar Jovanović.

Marina Raguš zamenica šefa poslaničke grupe SNS poručila mu je da ne brine za sudbinu Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

„Kad je reč o SNS i Aleksandru Vučiću, on nam je oporavio Srbiju, fiskalno konsolidovao, premrežio putevima, uradio nove kliničke centre, oporavio mnoge fondove, danas se penzije isplaćuju iz realnih izvora, redovna povećanja stižu. Kao što vidite, ne osećate zimu, dovoljno ima svoh resursa i vi ne brinite o tome“, rekla je Raguš.

Na sličan način obratila se i šefica poslaničke grupe SNS Snežana Paunović, za koju su mediji preneli da je smenjena sa mesta potpredsednice Narodne skupštine, što je ona u svom obraćanju demantovala.

„Počeću potpuno identično kao i koleginica Marina – ne brinite za SPS, poštovane kolege, još manje nas branite, jer znam da je to sad vrlo simpatično. Ja znam da pokušavate da nametnete atmosferu u kojoj smo mi sad tačno tu negde na klackalici, pa smo spremni da sarađujemo sa svima vama u nekom pokušaju il nepokušaju vrlo precizno i zaista više neću reagovati na ove gluposti u kojima sve zvuči kao da nas neko brani“, odgovorila je Paunović.

Istakla je da proteklih 11 godina sve što je uradila SPS bila, kako kaže, državotvorna politika predsednika Ivice Dačića zajedno sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

U raspravu se uključio poslanik Stranke slobode i pravde Borko Stefanović.

„I onda šta kaže srpska opozicija? Pa, srpska opozicija kaže – nemojte vašu pravovernost dokazivati na nama, obratite se njima sa kojima imate problem i čuvajte telefone, braćo socijalisti. Čuvajte se“, rekao je Stefanović.

Paunović je odogvorila da joj je replika bila simpatična, ali i dodala da ne bi tumačila da li je bila replika ili preporuka nekom drugom.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar