Пленковић: Разговори са представницима власти у Србији једини начин да се крене напред

Андреј Пленковић је у Окучанима говорио о сусрету са председницом Владе Србије Аном Брнабић у Загребу.

„Драго ми је да смо отворили све теме. Јасно сам рекао да сваки повишени тон успорава наш политички дијалог не на пар дана, него на пар година“, рекао је Пленковић.

Најавио је да ће крајем јуна посетити Суботицу и тамо одржати билатералне састанке с представницима власти у Србији, истакавши да су разговори једини начин да се крене напред.

Додао је да је у Хрватској однос према мањинама уређен на начин да би то требало да буде стандард према којем ће се уредити однос према хрватској мањини у Србији.

„Важно је да у Хрватској разумемо да што квалитетније штитимо права мањина у нашој земљи, то ће бити бољи положај хрватске мањине у суседним земљама“, рекао је Пленковић у Окучанима одговарајући на питања новинара после обележавања 28. годишњице од војно-полицијске акције „Бљесак“, током које је из Западне Славоније протерано најмање 15.000 Срба.

На исто питање о сусрету са премијерком Србије Аном Брнабић, председник Сабора Гордан Јандроковић рекао је да је, како је навео, небитно да ли су њене јучерашње изјаве биле искрене, као и да ће дијалог Загреба и Београда олакшати, према његовим речима, позицију Србије.

„Интерес Хрватске је да има стабилно, проевропски оријентисано суседство. Пуно нам је важније да се оне снаге које су заинтересоване за европски пут Србије ојачају, важно нам је да имамо мирно суседство“, рекао је Јандроковић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar