Petkoviću zabranjen ulazak na KiM

Petar Petković je saopštio da na veliki praznik Petrovdan Aljbin Kurti „nastavlja da se iživljava i gazi sve sporazume, pogotovo sporazum o zvaničnim posetama“.

„Ja se nalazim na prelazu Končulj, gde mi je sedmi put zaredom zabranjen ulazak na prostor Kosova i Metohije. Ja sam svoju posetu uredno i na vreme najavio, međutim Priština mi zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije“, naveo je Petković.

Rekao je i da je o zabrani obavestio specijalnog izaslanika EU za dijalog Beograda i Pritšine Miroslava Lajčaka.

„Ako se ovako Kurti odnosi prema glavnom pregovaraču u dijalogu, ako se meni, mimo svih sporazuma i dogovora, zabranjuje ulazak na prostor Kosova i Metohije, jasno vam je kako se onda tek Priština odnosi prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, koji svaki dan ispašta zbog terora Aljbina Kurtija. Ja sam o kršenju ovog sporazuma i ponašanju Aljbina Kurtija odmah obavestio gospodina Lajčaka, predstavnike Evropske unije i SAD. Oni su mi odgovorili da je ovo jasno kršenje sporazuma, ali i da se radi o nekakvim tehničkim greškama, zbog čega ja danas nisam mogao da uđem na prostor Kosova i Metohije“, poručio je Petković.

Istakao je da je čudno da se o tehničkim greškama uvek radi kada su u pitanju Srbi i predstavnici Beograda.

„Ja sam danas poslao novu najavu i sutra u isto vreme ću ponovo biti na prelazu Končulj, kako bih se uverio da li je reč o tehničkoj grešci ili je reč o samovolji Aljbina Kurtija koji želi na sve načine da pogazi sporazume“, zaključio je Petković. 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar