Petković u Štrpcu: Gradićemo postrojenje za preradu vode, pobeđujemo mirom i razvojem

Petar Petković je u Štrpcu poručio da Srbi i Albanci treba da nastave da žive jedni sa drugima, ali da je važno da se život odvija u miru.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju je u Berevcu, na skupu sa žiteljima tog i drugih okolnih sela opštine Štrpce, najavio izgradnju postrojenja za preradu vode, čime će žitelji te srpske sredine rešiti problem vodosnabdevanja.

„Ja sam danas ovde doneo odluku Kancelarije za Kosovo i Metohiju u iznosu od skoro 45 miliona dinara. Krećemo sa važnim projektom koji će podrazumevati da svi građani opštine Štrpce neće više morati da kupuju flaširanu vodu i da iz vaših slavina više neće teći tehnička voda nego ćete imati zdravu pijaću vodu. Zato krećemo sa realizacijom projekta vodozahvata i postrojenja za preradu vode“, rekao je Petković.

Naglasio je da će državne institucije još jače i snažnije da se u ekonomskom smislu bore za srpska mesta na Kosovu i Metohiji, da podignu život srpskog naroda, da bude dostajan 21. veka.

„Ovde pobeđujemo mirom, stabilnošću i razvojem. Činimo sve da pomognemo naše poljoporivrednike i mala preduzeća, vodeći računa o svima, jer ono što je važno je da je politika Aleksandra Vučića politika budućnosti“, rekao je Petković u obraćanju okupljenima u Berevcu.

Predsednik opštine Štrpce: Nećemo stati sa ulaganjima

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić rekao je da današnje okupljanje u novoizgrađenoj sportskoj hali pokazuje kako na mestu deponije može da bude podignut objekat od opšteg značaja za mlade.

„Nećemo stati sa ulaganjima u našu opštinu. Nada i budućnost su omladina, kultura, sport i ekonomija. Zato je podrška Kancelarije za Kosovo i Metohiju i predsednika Vučića nešto veoma korisno“, rekao je Jevtić.

Petar Petković je sa saradnicima obilaskom Štrpca započeo dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. U subotu će boraviti u Zubinom Potoku.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar