Petković razgovarao sa Srbima kojima su opljačkane radnje

Petar Petković je u objavi na svom Fejsbuk nalogu podsetio da se isti scenario dogodio i pre dva meseca, a da počinioci nisu pronađeni.

Opljačkani su na prepreden i podmukao način, a iako postoje i video zapisi počinilaca i dokazi na terenu, to za Kosovsku policiju nije dovoljno da bi odgovorni bili procesuirani“, naveo je Petković.

Dodao je da su mu Pavlović i Lukić izneli „opravdanu zabrinutost za egzistenciju i bezbednost svoje porodice i svojih komšija“ jer se suočavaju sa različitim provokacijama i pretnjama u svojoj sredini.

Posebno su, kaže, revoltirani i ogorčeni na predstavnike međunarodne zajednice jer oni kojima je poveren zadatak da o njima brinu, „ni prošli put, a ni sada nisu reagovali adekvatno“.

Najavio je da će se Kancelarija za KiM obratiti svim relevantnim međunarodnim misijama koje deluju na prostoru pokrajine i zahtevati da povećaju angažovanje i na ovom i na svim drugim slučajevima čije su mete Srbi, posebno južno od Ibra.

„Dogovorili smo se i na koje sve načine Miroslavu i Bojanu možemo da pomognemo da povećaju bezbednost svojih objekata. Bojanu i Miroslavu sam preneo da nisu sami i da će i u ovoj, ali i drugim nedaćama imati moju i podršku Kancelarije za KiM gde god je to moguće“, napisao je Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar