Петковић разговарао са Боцан-Харченком о последњој рунди дијалога са Приштином

Петар Петковић је нагласио да је српска страна током разговора у Бриселу и овог пута показала конструктивност и поштовање према свим договореним обавезама, уз јасно исказане црвене линије.

Први пут је у оквиру ових разговора било речи о конкретним потезима у имплементацији и формирању Заједнице српских општина, а утврђен je и текст Деклерације о несталима, који ће бити усвојен на састанку на високом нивоу, нагласио је Петковић.

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију је скренуо пажњу на готово свакодневно хапшење и прогањање Срба у покрајини, што, како тврди, показује да код приштинских политичара не постоји ни минимум добре воље за грађење међусобног поверења, мира и суживота на простору Косова и Метохије.

Петковић сматра да то потврђује и недавни напад на Милана Јовановића, на кога је пуцао припадник Косовске полиције, што је, како каже, Приштина на све начине покушала да негира.

Београд и даље остаје при ставу да се сва отворена питања могу решaвати једино мирним путем и дијалогом и на томе ће наставити да инсистира, а очување мира и безбедност српског народа, највећа су брига српске стране, закључио је директор Kанцеларије за Kосово и Метохију.

На крају разговора, Петковић је захвалио руском амбасадору на отвореном и искреном разговору и континуираном разумевању да је једино у оквиру дијалога могуће постизање компромисног решења и нормализације односа Београда и Приштине.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar