Петковић осудио рањавање Србина: Косовска полиција криминализује Србе или демантује наводе

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић осудио је напад на Милана Јовановића.

„Реч је о породичном човеку, који има троје деце, таксисти. На том, слободно могу да кажем, потпуно нелегалном пункту код Бистричког моста, косовска полиција сваког дана зауставља Србе и малтретира их. Више пута смо говорили да они немају права да буду на северу КиМ, јер је то супротно свим споразумима. Међутим, Аљбин Курти и Приштина не хају за то, крше све споразуме, додатним провокацијама покушавају да изазову неку непримерену реакцију Срба на КиМ, јер су очигледне тензије и криза данас потребни само Приштини, јер је то једини начин да се избегне ЗСО“, рекао је Петковић.

Подсетио је да је забележено преко 300 инцидената од тренутка када је Аљбин Курти дошао на власт, а да је само у последњих месец дана 12 опљачканих кућа.

„Видећете реакцију косовске полиције, они имају два приступа, или с једне стране да криминализују Србе или ће да демантује наводе“, додао је Петковић.

Упитао је зашто полиција не покаже снимке са Бистричког моста. „Тражио сам и прошли пут од Џељаља Свечље да покаже снимке, није то хтео да уради“, рекао је Петковић.

„Курти не жели мир, не жели ништа од договореног да спроводи. Ми чинимо све што је до нас да сачувамо мир, безбедност, да Срби и северно и јужно до Ибра живе у миру“, рекао је Петковић.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar