Petković: Nema potrebe da Kurti pokazuje frustracije zbog istine

„Drago mi je da je Kurti pažljivo pratio obraćanje predsednika Vučića, jer može mnogo toga da nauči i nema potrebe da pokazuje frustriranost zbog istine koju je Vučić predočio i njemu i predstavnicima međunarodne zajednice“, saopštio je Petković.

Prema njegovim rečima, jasno je da onaj koji se proslavio bacanjem suzavca u pokrajinskom parlamentu, ne može da razume politiku odgovornosti, mira i stabilnosti za koju se zalaže zvanični Beograd, niti da onaj, koji ne poštuje odluke vlastitih pravnih instanci o povraćaju zemlje manastiru Visoki Dečani, ima bilo kakvo pravo da se na te iste institucije poziva kada je u pitanju formiranje ZSO.

„Sa takvim odnosom, Kurti nema ni trunke kredibiliteta da govori o nekakvom reciprocitetu u dijalogu i dogovorima sa Beogradom, jer takve najave nisu ništa drugo do unapred izrečena pretnja, koja nema nikakve veze sa poštovanjem i sprovođenjem do sada postignutih sporazuma“, navodi se u saopštenju.

Kako je Petković rekao, da je istinski opredeljen za izgradnju trajnog mira i zajedničkog suživota na prostoru Kosova i Metohije i šire – Zapadnog Balkana, Kurti bi omogućio fomiranje Zajednice srpskih opština i na taj način dao svoj doprinos stabilizaciji prilika na terenu i pokazao da poštuje kolektivna prava srpskig naroda na KiM.

„Umesto toga, on šalje jedinice ROSU u srpske sredine i na taj način nastavlja da iskazuje svoje opasne i militantne namere i ideje, među kojima je i ona o formiranju takozvane ‘velike Albanije’. Beograd će kao odgovorna strana da čuva mir i stabilnost, vodeći računa posebno o Srbima na Kosovu i Metohiji, koji od dolaska Kurtija na vlast, svakodnevno trpe insitucionalno nasilje i teror Prištine, posebno u vidu kršenja osnovnih ljudskih prava“, naveo je Petković u saopštenju.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar