Petković: Nasilje Prištine nad Srbima najsnažniji argument da je ZSO neophodna

Petar Petković ističe da je nasilje koje prištinski režim predvođen Aljbinom Kurtijem čini nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji najsnažniji argument u prilog stanovištu da je Zajednica srpskih opština neophodnost i uslov opstanka našeg naroda u pokrajini.

„Razumljiv je Kurtijev otpor zahtevima da se Zajednica srpskih opština formira u skladu sa nadležnostima koje joj pripadaju, prema dogovorima postignutim u Briselu, jer ona je upravo i zamišljena kao sredstvo odbrane od samovolje i šovinizma albanskih političara u Prištini“, ističe Petković.

Ukazuje da su negacija volje srpskog naroda, gaženje njegovih prava, fizičko i pravno nasilje endemske pojave na Kosovu i Metohiji, i problem je, kako kaže, moguće rešiti samo suštinskom promenom odnosa Prištine prema dijalogu i postignutim sporazumima.

Ističe da ne može biti argumenata protiv Zajednice srpskih opština, posebno ne u trenutku kada se na Srbe i njihovu decu gotovo svakodnevno nasrće i puca, i posebno ne od čoveka koji je glavni inspirator i ideolog tog nasilja.

„Kurtijevi napadi na Zajednicu srpskih opština su vrhunski cinizam, jer borba srpskog naroda nije natezanje oko nekakvog amandmana u javnoj raspravi, već je to borba za goli opstanak. Uostalom Kurtijeva politika je sama po sebi negacija prava i najogoljenije nasilje, i to što se on danas krije iza nabeđenih jezičkih konstrukcija samo je još jedan dokaz njegove beskrupuloznosti i političkog bezobrazluka“, ističe Petković.

Ukazuje da je formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to dogovoreno u Briselu, nasušna potreba opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji

„Jasno je da je Kurtijeva šovinistička ideologija pretnja miru i stabilnosti, i zato je formiranje Zajednice srpskih opština, onako kako je to dogovoreno u Briselu, nasušna potreba opstanka i ostanka srpskog naroda na Kosovu i Metohiji“, zaključio je direktor Kancelarije za KiM.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar