Петковић: Може Курти да говори шта хоће, али Приштина има обавезу да испуни постигнуте споразуме

Како Петковић наводи, Београд неће одустати од формирања ЗСО онако како је то договорено споразумом у Бриселу пре 10 година.

„Прочитао је Вучић Куртија као отворену књигу и његова порука синоћ да не очекује да ће Приштина формирати ЗСО јасан је показатељ да Београд зна с ким има посла, али и да никада нећемо одустати од формирања ЗСО онако како је то договорено споразумом у Бриселу пре 10 година“, поручио је Петковић.

Петковић наглашава и да не би Курти овакве поруке могао да шаље да не види охрабрење од појединих западних држава.

„Може ЕУ Приштину да награђује визном либерализацијом колико им воља, али једно је сигурно, Србија под председником Вучићем никада неће признати тзв. независност ‘Косова’ и никада се неће сагласити чланством тзв. Косова у УН“, додаје Петковић.

„Зато, може Курти да говори шта хоће, али то не умањује правну обавезу Приштине да постигнуте споразуме поштује и испуни, пре свега обавезу формирања Заједнице српских општина“, закључује Петковић.

Аљбин Курти је, у интервјуу Јуроњузу, рекао да очекује постизање споразума на предстојећем састанку са председником Александром Вучићем у Охриду и поново одбио могућност формирања ЗСО.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar