Petković: Kurti otvoreno preti nasiljem na severu KiM, nećemo dopustiti progon Srba

Nikako drugačije se ne može shvatiti njegova poruka da niko ne može da spreči specijalne jedinice Rosu da intervenišu na severu Kosova i Metohije, ocenio je Petar Petković.

„Za Kurtija imam samo jednu poruku – NATO je dužan da speči svaki pokušaj upada ROSU na sever! Ako oni neće, upade ROSU će sprečiti srpski narod“, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Da budem sasvim jasan, dodao je Petković – reč je o direktnoj i ogoljenoj pretnji nasiljem, silom i sukobima koje Kurti priziva da bi zauzeo sever Kosova i Metohije kojim je godinama opsednut.

Poručio je da Rosu nema šta da traži na severu Kosova i Metohije, ni po jednom jedinom slovu i bilo kojoj tački bilo kog sporazuma.

„Za policijske poslove na severu je prema Prvom briselskom sporazumu nadležan isključivo Regionalni direktorat policije – Sever u kom po etničkoj strukturi mora biti najmanje 95 odsto Srba, a čiji se komandant bira na predlog četiri gradonačelnika sa severa KiM“, dodao je Petković.

„Posebno ističem da takozvane jedinice Rosu koje predstavljaju do zuba naoružane formacije sa oklopnim vozilima ne smeju na sever KiM bez dozvole komandanta Kfora i četiri srpska gradonačelnika, a na osnovu sporazuma koji je Priština potpisala sa NATO 2013. godine“, dodao je Petković.

Maske su pale, dodao je direktor Kancelarije za KiM, i sada je sasvim jasno ono na šta od početka Beograd upozorava – da je jedini i pravi Kurtijev cilj izazivanje sukoba i proterivanje srpskog naroda.

„I ukoliko neko ne zaustavi ovog čoveka, on će od čitavog regiona napraviti bure baruta jer je spreman na sve. Beograd će učiniti sve da sačuva mir, ali neće dopustiti progon i nasilje nad srpskim narodom na Kosovu i Metohiji!“, poručio je Petković, a navodi se u saopštenju Kancelarije za KiM.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar