Petković: Kurti nikoga nije zavarao demagogijom

Petar Petković je rekao da je „čitavoj međunarodnoj javnosti je dobro poznato da je Kurti spremio pakao za Srbe na Kosovu i Metohiji od 1. novembra, pod punom svešću i odgovornošću o konsekvencama takvog postupanja po čitav region Zapadnog Balkana“.

„Ali, koliko god Kurti sanja da će pokoriti srpski narod, neka dobro zna da se to nikada neće desiti i da će Beograd uvek biti uz svoj narod na Kosovu i Metohiji“, naveo je Petković.

Petković napominje da su „plodno tlo za svoje militantne snove Kurti i Bisljimi našli u neznatnom delu srpske javnosti koja je laka da nekritički poveruje u laži koje svakodnevno servira Priština“.

„Svaka vrsta tenzija i krize na Kosovu i Metohiji izbegnuta je jedino zahvaljujući odmerenom i odgovornom postupanju srpskog naroda u pokrajini i predsednika Vučića i zato nema te podmetačine koju će Kurti i Bisljimi pokušati da sprovedu u delo i zavaraju bilo koga da su spremni na kompromis, jer sve što rade, rade s dugoročnim ciljem proterivanja srpskog naroda iz pokrajine. To im Beograd nikada neće dozvoliti“, ističe Petković.

Srpska lista: Na prve novčane kazne uslediće žestok odgovor

Srpska lista je saopštila da se grdno varaju svi koji misle da će naš narod nemo posmatrati obespravljivanje, ukidanje KM tablica tj. slobode kretanja i ugrožavanje našeg opstanka.

„Imajući u vidu plan Aljbina Kurtija da Srbima koji poseduju legalne i legitimne registarske oznake, koje izdaju organi Republike Srbije, izriče nekakve ukore i druge kazne, u ime srpskog naroda sa ovih prostora želimo da mu jasno i nedvosmisleno poručimo da će izricanje prve mere novčane kazne biti povod za žestok odgovor i otpor srpskog naroda, jer smo svesni pravih namera vlastodržaca iz Prištine“, navela je Srpska lista.

Najava Aljbina Kurtija nije ništa drugo nego želja da se nastavi sa planom progona Srba sa svojih vekovnih ognjišta, ocenjuje Srpska lista.

„Koristimo priliku da našim građanima još jednom prenesemo jasnu poruku predsednika Aleksandra Vučića, Srbi na Kosovu i Metohiji nisu sami, niti će država Srbija dozvoliti progon i proterivanje našeg naroda“, poručila je Srpska lista.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar