Петковић: Курти није властан да нешто дозвољава или не дозвољава за ЗСО

Петар Петковић оцењује да Аљбин Курти или није читао документе потписане у Бриселу, или се прави да не разуме шта је у њима написано, наводи се у саопштењу директора Канцеларије за Косово и Метохију.

Истиче се да су Први бриселски споразум, План примене споразума о нормализацији односа, Делокруг рада и мандат Управљачког тима и Општи принципи за формирање ЗСО веома јасни споразуми, који прецизирају све обавезе које стоје пред Приштином.

„Курти дакле нема никаквог основа да иступа са својим произвољним жељама и погледима по овом питању – његов посао је да спроведе потписано, под условом да прво научи како се споразуми зову, кад су потписани и шта у њима пише“, наглашава Петковић.

Све остало је, указује, само покушај опструкције процеса нормализације односа Београда и Приштине, а да, како оцењује, из свега што Курти говори и чини проистиче да он за тај процес уопште није заинтересован.

„Његова очигледна намера је да насиљем и једностраним деловањем суштински промени ситуацију на терену и тако досадашњи ток дијалога о нормализацији учини ирелевантним. Али, нека Курти добро запамти да му то никада нећемо допустити! Зато и овом приликом још једном позивамо међународну заједницу да обузда окупационог гаулајтера Куртија, како стабилност региона не би била непоправљиво нарушена“, истиче Петковић у саопштењу .

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar