Petković: Jedina politika nekih opozicionara rušenje Vučića

„Umesto da pitanje odbrane državnih i nacionalnih interesa na Kosovu i Metohiji postane tačka okupljanja, što bi bilo očekivano i prirodno da su lideri srpske opozicije motivisani borbom za interese i dobrobit Srbije, svedoci smo njihovog potpunog vrednosnog sunovrata“, navodi Petar Petković u saopštenju dostavljenom medijima.

Ocenjuje da „stvar koja predstavnike desnice i takozvane građanske opcije proteklih dana ujedinjuje nije interes države“, već da je to, ističe Petković, „ogoljena volja za moć i mržnja prema predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u kojem opravdano vide glavnu prepreku njihovom jurišu na vlast“.

„Mogli smo, između ostalog, čak da vidimo i čujemo kako ideološki suparnici u istoj televizijskoj emisiji složno napadaju predsednika Vučića, optužujući ga istovremeno da nedovoljno čvrsto brani srpske interese i da ugrožava evrointegracije Srbije boreći se za Kosovo i Metohiju. Svako iole medijski pismen shvata da u toj situaciji nešto nije normalno u takvom pristupu opozicije i da je nemoguće da neko bude kriv za dve potpuno suprotne stvari“, kaže Petković.

Dodaje da je to samo još jedna tužna potvrda da je jedina politika nekih srpskih opozicionara rušenje predsednika Vučića i da je njegova jedina krivica zapravo to što postoji i što ne dozvoljava da decenija mukotrpnog rada na jačanju Srbije bude poništena dolaskom na vlast, kako je rekao, „neodgovornih i nedržavotvornih političkih snaga, čiji je glavni motiv za bavljenje politikom koristoljublje“.

U horu onih koji napadaju na predsednika Vučića, primećuje Petković, prednjače oni koji su se u prošlosti i te kako ogrešili i prema Srbima na Kosovu i Metohiji i prema srpskim državnim i nacionalnim interesima.

To je, zaključuje Petković, još jedna potvrda koliko ti ljudi nipodaštavaju građane Srbije i sposobnost našeg naroda da se seća i da se u demokratskom procesu opredeljuje kome će dati poverenje za vođenje državnih poslova.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar