Petković i Srpska lista osudili najavu Prištine o nastavku eksproprijacije zemljišta na severu KiM

I pored visokih tenzija Aljbin Kurti ne prestaje sa jednostranim potezima koje stvaraju dodatne tenzije i izvor su novih nestabilnosti na severu Kosova i Metohije. I pored jasno izražene namere Srba da sačuvaju mir, i daju svoj doprinos smirivanju tenzija, Aljbin Kurti svakodnevno izaziva nove probleme i pogoršava ionako krhku situaciju, navodi se u saopštenju Srpske liste.

„Svesni da je njegovo delovanje usmereno na izazivanje kriza, zahtevamo od međunarodnih predstavnika da zaustave Kurtija na vreme i ne dozvole ugrožavanje krhkog mira na ovim prostorima.

Svako dalje delovanje protiv interesa srpskog naroda bez reakcije međunarodnih predstavnika će poslati poruku da oni podržavaju njegovu politiku progona srpskog naroda i izazivanja sukoba, na šta niko od nas neće pristati.

Ovom prilikom poručujemo Kurtiju da srpski narod neće dozvoliti realizaciju aktivnosti koje imaju za cilj nastavak militarizacije severa, okupaciju naših opština i povećanje prisustva njegovih specijalnih ili nekih drugih jedinica na severu Kosova i Metohije jer je njihovo prisustvo mesecima izvor problema, ujedno i nelegalno i protivno interesima naših građana“, stoji u saopštenju Srpske liste.

Na odluku prištinskih vlasti reagovao je i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

Petković je naveo da je o tome obavestio međunarodne predstavnike uključujući i Miroslava Lajčaka.

„Obavestio sam Miroslava Lajčaka i međunarodne predstavnike o odluci Prištine kojom otima srpsku zemlju u Leposaviću. Dobro znamo da je prošli put eksproprijacija vodila izgradnji nelegalnih baza! Kurti opet izaziva krize jednostranim potezima, na štetu srpskog naroda“, napisao je Petković na svom Tviter nalogu.

Direktor Kancelarije za KiM je rekao i da očekuje reakciju EU.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar