Petković: Dobili smo snažne garancije od SAD i EU, Vučić zamolio Srbe da se povuku sa barikada

Petar Petković je rekao da u ovim nemogućim uslovima, kada smo bili na ivici sukoba, dobijamo garancije, to je najjača garancija što smo do sada imali kada je reč o ovim izjavama koje su došle od EU i SAD.

„Predsednik Vučić se borio za svaku zapetu da bi došlo do dogovora, da sačuvamo živote, juče je bio u Raški, razgovori su trajali do duboko u ponoć, čuo se sa Lajčakom i Eskobarom“, rekao je Petković.

Dodao je da Srbi ne žele da trpe zulum Aljbina Kurtija.

„Dobili smo zvaničnu objedinjenu izjavu da se ispunjava drugi zahtev, gde je najvažniji deo da ne postoje spiskovi za hapšenje ili gonjenje Srba zbog učešća u mirnim barikadama“, rekao je Petković.

Predsednik Srbije se borio do poslednjeg slova, da ta reč bude deo zvnične izjave. Srbi ne veruju Kurtiju i znamo na šta je spreman zato što su bili na mirnim protestima, kaže direktor Kancelarije za KiM. 

Ovom izavom, naši ljudi su zaštićeni na barikadama, jače garancije od EU i od SAD da ne postoje liste za hapšenje Srbiji koji su na barikadama, kaže on.

To je velika pobeda srpskog naorda na KiM i Vučića koji je stao uz svoj narod kada je bilo najteže, nepokolebljivo je branio pravo, istakao je Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar