Petar Petković: Jednocifren broj preregistrovanh vozila za mesec dana

Petar Petković je u saopštenju naveo da su Srbi na KiM sa svakim novim video-spotom koji objave Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja odlučniji u nameri da se neće odreći svojih legalnih i legitimnih registarskih oznaka koje izdaje država Srbija.

„Tablice KM ne mogu biti nezakonite, jer ih izdaju organi Republike Srbije u skladu sa svim zakonskim procedurama na svojoj teritoriji i prihvaćene su svuda u svetu“, naveo je Petković.

Ono što je nezakonito je, ističe, ukidanje statusno neutralnih KS tablica od strane Prištine, gradnja ilegalnih ROSU baza na severu pokrajine i odbijanje da skoro deset godina formiraju Zajednicu srpskih opština, što je obaveza koju su preuzeli u Briselu.

„O efektu Kurtijevih i Svečljinih spotova najbolje govori činjenica da je za mesec dana jednocifren broj preregistrovanih vozila sa srpskim registarskim tablicama, od čega je svega dvoje Srba sa severa KiM. To jasno govori da nikakve video poruke i pretnje Kurtija i Svečlje zajedno ne mogu da zastraše Srbe na KiM, jer im niko ne može oduzeti pravo da budu građani Srbije koji neće da žive u Kurtijevoj tzv. državi“, saopštio je Petković.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar