Patriotski blok predao zahtev za otkazivanje „Parade ponosa“

U zahtevu Patriotskog bloka navodi se da je 97 odsto građana Beograda i Srbije protiv „Evroprajda“, koji je zakazan za period od 12. do 18. septembra.

Smatraju da bi događaj trebalo otkazati iz bezbednosnih razloga, uz obrazloženje da zbog geopolitičke situacije, a posebno zbog događaja u Oslu koji je prethodio održavanju „Parade ponosa“, predstavnici LGBT ne bi trebalo da se izlažu riziku, niti da riziku izlažu naše građane.

U Bloku kao razlog za otkazivanje navode i da se u Srbiji beleži više od 4.000 zaraženih koronavirusom dnevno, da ta brojka raste iz dana u dan, uz finanijski razlog, odnosno računicu da će se potrošiti velika finansijska sredstva čak i, navode, 40 miliona evra, koje se, smatraju, mogu pametnije potrošiti.

Pitaju i koliko će Beograd koštati „Evroprajd“.

U zahtevu navode da događaj nosi visok rizik i po zdravlje građana od opasnosti povezane sa pojavljivanjem i širenjem pandemije majmunskih boginja koja se, dodaju, po zvanicnicima SZO najlakše i najbrže prenosi među gej populacijom.

Njihov stav je i da se tom manifestacijom vređaju i verska osećanja građana Beograda i Srbije, pravoslavne, muslimanske i drugih veroispovesti.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar