Patrijarh predočio inicijativu za podršku izbeglicama iz Ukrajine, Vučić obećao dodatnu pomoć

Patrijarh Porfirije je na sastanku sa predsednikom Vučićem naglasio da su se Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici u velikoj meri angažovali oko pomoći ljudima sa područja zahvaćenim ratnim dejstvima.

Vučić je obećao dodatno angažovanje države kako bi izbeglice iz Ukrajine dobile blagovremenu i adekvatnu pomoć, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Razovarali su i o situaciji na Kosovu i Metohiji, a predsednik je informisao patrijarha o poslednjim odlukama prištinskog rukovodstva, situaciji u regionu, kao i o izazovima sa kojima se Srbija suočava u svetlu događanja u Ukrajini.

Partijarh Porfirije je detaljnije obavestio predsednika o napadima na Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu, posebno na Kosovu i Metohiji, i naglasio da je važno očuvati zajedništvo i jedinstvo srpskog naroda.

Saglasili su se da je obaveza od najvećeg značaja očuvati mir i stabilnost, pri čemu na prvom mestu treba voditi računa o nacionalnim i državnim interesima u cilju očuvanja stabilne budućnosti građana Srbije.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar