Папа Фрања: Снага Ускрса подстиче да одгурнете сваки камен разочарања и неповерења

Путовање од туге до неописиве радости је једно на које смо сви позвани, поручио је папа Фрања у својој беседи пред око осам хиљада верника.

Говорећи о горчини, ужасу и разочарању које многи осећају у данашње време, папа је позвао на престанак свих ратова. Чак и када људи мисле да је извор наде пресушио, каже, не треба остати замрзнут у осећању пораза, већ тражити унутарње ускрснуће уз Божју помоћ. 

„Понекад се можемо осећати уморно од преузимања ризика у овом хладном свету, понекад беспомоћно и обесхрабрено пред силом зла и сукобима који кидају све односе, пред равнодушношћу и калкулантством који као да превладавају у друштву, пред корупцијом, ширењем неправде и леденим ветровима рата“, рекао је папа. 

„Данас вас снага Ускрса подстиче да одгурнете сваки камен разочарања и неповерења. Бог је мајстор у одбацивању каменова греха и страха. Бог жели да обасја наше свето сећање и да оживи наш први сусрет са њим. Памтите и наставите напред'“, навео је папа. 

Током мисе папа Фрања је крстио осморо људи који су прихватили католичанство. Због ниских температура није водио процесију Крижног пута на Велики петак, јер су му лекари препоручили да буде опрезан након прележаног бронхитиса.

Врховни поглавар римокатолика предводиo je данас ускршњу мису на Тргу светог Петра, а затим je са централног балкона истоимене Базилике, упутиo свој благослов у традиционалној посланици Урби ет Орби, граду и свету.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar