Otvoreno pismo Dragana Đilasa RTS-u

RADIO TELEVIZIJA SRBIJE
g. Dragan Bujošević – generalni direktor Radio-televizije Srbije
g. Nenad Stefanović – glavni i odgovorni urednik informativnog programa televizije
Svi novinari informativno-političke redakcije

Danas ste u programu RTS-a objavili da smo odbili da dođemo u emisiju te vam se obraćamo ovim otvorenim pismom.

RTS već godinama ćuti na teme od javnog interesa. Iako je do izbora ostalo 25 dana ništa se ne menja.

Zato vas sve pitam da li će i kada RTS organizovati emisije na sledeće aktuelne teme:

1. Rast cena i pad životnog standarda
2. Organizovani kriminal
3. Korupcija
4. Problemi u poljoprivredi
5. Stanje u zdravstvu
6. Radnička prava
7. Nauka i obrazovanje
8. Uništavanje prirode i ugrožavanje zdravlja i života ljudi zbog profita

Ovo su problemi u Srbiji, i potrebno je da javni servis omogući svim političkim akterima da predstave svoje stavove, kao i predloge rešenja za njih. I zato vas javno pitam – da li planirate da se bavite ovim temama ili ne?
Neposredan povod za ovo moje pitanje jeste poziv da naš predstavnik u Jutarnjem programu sa Vladimirom Đukanovićem učestvuje u emisiji u kojoj je tema sukob u Ukrajini i to samo nekoliko dana nakon što je predstavnik liste „Marinika Tepić – Ujedinjeni za pobedu Srbije“ gospodin Zoran Lutovac gostovao u emisiji „Reč na reč“, koja je bila posvećena istoj temi, i izneo naše stavove.

Potpuno je jasno da je insistiranje na ovoj temi, kao i većini ostalih tema koje RTS nameće, u funkciji skrivanja haosa u Srbiji koji se vidi na svakom ćošku.

Rast cena, priznanja policajaca da su u kriminal umešani visoki državni funkcioneri, izjave kriminalaca o svojim vezama sa vrhom policije i države, raspad EPS-a, protesti, strah i mrak su slika Srbije koju predvodi Aleksandar Vučić. Sve što on trenutno radi je da te teme potisne u drugi plan i u tome mu vi svesrdno pomažete.

Ove teme ne postoje u informativnim emisijama RTS-a već godinama. Poslednji je trenutak da, kada već ne želite da radite svoj posao, barem prestanete da obmanjujete ljude i vređate inteligenciju ne samo svih nas koji se politkom bavimo, već i svih građana Srbije.

Koristim ovu priliku da vam skrenem pažnju i na vašu zakonsku obavezu da objavljujete demantije. Mene lično nikada niste pozvali da odgovorim na tvrdnje Aleksandra Vučića da sam lopov, da sam ukrao preko 600 miliona evra koje je on, u samo jednoj godini, ponovio više puta na javnom servisu.

Poslednju u nizu neistina koju je Aleksandar Vučić izgovorio preneli ste dana 25.2.2022., kada je rekao da sam vlasnik određenih medija.

Poslao sam Vam demanti u kome kažem da nisam vlasnik ni suvlasnik nijednog medija u Srbiji, i da nemam nikakav uticaj na uređivačku politiku medija koje je Vučić pomenuo. Nemam informaciju da li ste demanti pročitali ili ne. S obzirom da smo u periodu predizborne kampanje kada je važno da se neistine o političkim neistomišljenicima demantuju što pre pitam vas – da li ste, gde i kada pustili moj demanti od 1.3.2022. koji ste uredno primili?

Dragan Đilas

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar