Осумњичени за масовно убиство у околини Смедерева и Младеновца признао извршење кривичних дела, одређен му притвор

ВЈТ у Смедереву саопштава и да је осумњиченом одређен притвор. 

Осумњиченом У. Б. се ставља на терет да је 4. маја у касним вечерњим сатима на територији Смедерева и Младеновца хицима из аутоматског оружја убио осам, а покушао да убије још укупно 12 особа, наводи се у саопштењу.

Како се наводи, приликом претреса осумњиченог и просторија које је користио пронађена је већа количина оружја и муниције, док је приликом бекства са лица места, најпре неовлашћено користио туђе моторно возило, а потом у близини наплатне рампе „Мали Пожаревац“ претио бомбом таксисти и путници у том возилу која је била у другом стању.

ВЈТ наводи и да је на такав начин принудио возача такси возила да га одвезе до села на територији општине Крагујевац, где је осумњичени у току преподневних часова 5. маја и пронађен у објекту који је власништво његовог ујака. 

„Након саслушања, Више јавно тужилаштво у Смедереву је ставило предлог да се осумњиченом одреди притвор из свих законских разлога, а предлог је судија за претходни поступак Вишег суда у Смедереву прихватио и одредио му притвор, будући да постоје околности које указују на опасност од бекства осумњиченог, особите околности које указују да ће осумњичени ометати поступак утицањем на сведоке чије испитивање предстоји у истрази, затим јер постоје особите околности да ће поновити кривично дело с обзиром на испољену нарочиту упорност у извршењу кривичног дела, те да постоје околности које указују на узнемирење јавности с обзиром на то да је предузетим радњама, дан након догађаја од 3. маја, код сваког грађанина Републике Србије додатно изазвао и развио осећај личног страха, неспокојства и несигурности“, наводи се у саопштењу Вишег јавног тужилаштва у Смедереву.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar