Osmani pozvala na konsultacije o vanrednim izborima za predsednike četiri opštine na severu KiM

„Predsednica Osmani poziva političke subjekte da odrede datum vanrednih izbora za predsednike opština na severu zemlje. Uzimajući u obzir zakonske rokove predviđene važećim zakonodavstvom, ona je danas uputila pozive političkim subjektima na konsultacije o određivanju datuma vanrednih izbora za gradonačelnike opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok“, kaže se u saopštenju iz kancelarije Vjose Osmani.

Konsultativni sastanak sa političkim subjektima biće održan 14. novembra.

U saopštenju se dodaje da je poziv upućen nakon što su gradonačelnici opština Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok podneli ostavke na svoje funkcije.

„Ostavke su podnete Ministarstvu administracije lokalne samouprave, o čemu je obaveštena i kancelarija predsednika. Očekuje se da će, nakon konsultacija sa političkim partijama, predsednica Osmani u zakonskim rokovima raspisati datum vanrednih izbora za načelnike ove četiri opštine“, navodi se u saopštenju.

Predsednici četiri severne opštine podneli su ostavke, u sklopu kolektivne odluke Srba na severu Kosova i Metohije da napuste kosovske institucije, nezadovljni poslednjim odlukama vlade u Prištini o obaveznoj preregistraciji vozila sa srpskih na lokalne tablice, smene komandira policije regiona sever Nenada Đurića i neformiranja Zajednice srpskih opština.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar