Orlić sa Hilom o dijalogu Beograda i Prištine: Iskreno posvećeni traženju rešenja koje čuva mir

Sagovornici su razgovarali o nastavku saradnje i aktuelnoj političkoj situaciji, navedeno je u saopštenju Skupštine Srbije.

Orlić je istakao da se odnosi između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država konstantno kreću uzlaznom putanjom i ocenio da je dosadašnja međuparlamentarna saradnja bila na visokom nivou.

Izneo je očekivanje da i u novom sazivu Poslanička grupa prijateljstva sa SAD bude brojna, kao i u prethodnim sazivima skupštine.

Orlić je naglasio važnost dosadašnjih, ali i budućih, investicija koje u Srbiju dolaze iz SAD, posebno zajedničku izgradnju infrastrukture u našoj zemlji.

„Uz investicije koje znače nova radna mesta, autoputevi koje smo čekali decenijama, a koji sada konačno postaju realnost – menjaju lice Srbije i omogućavaju kvalitetan život naših građana. Srbija će i u narednom periodu nastaviti sa jačanjem svoje ekonomije“, rekao je Orlić.

Zahvalio je i na podršci koju SAD pružaju u procesu evropskih integracija Srbije.

Razgovaralo se i o važnosti regionalne saradnje, a sagovornici su se složili da je inicijativa „Otvoreni Balkan“, koja je potekla upravo od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, od izuzetnog značaja za povezivanje i saradnju na prostoru Zapadnog Balkana, navedeno je u saopštenju.

Ambasador Hil je ocenio da postoji obostrana dobra volja za dalje unapređenje odnosa između država i izneo uverenje da još mnogo toga u budućnosti mogu zajedno da postignu.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar