Orlić predstavljao Srbiju na samitu UN o klimatskim promenama

Parlamentarni sastanak je održan u okviru 27. Konferencije okvirne Konvencije UN o promeni klime (COP 27) u Šarm el Šeiku, a na njemu je potvrđena uloga Srbije u Inter-parlamentarnoj uniji (IPU), kao i prijateljstvo sa Egiptom, saopšteno je iz Kabineta predsednika Skupštine.

Kako se dodaje, izražena je zahvalnost Narodnoj skupštini Srbije na učešću i podršci i posvećenosti aktivnostima najstarije parlamentarne organizacije, a afirmisan je i proaktivan stav Egipta kad je u pitanju borba protiv klimatskih promena.

U interaktivnim segmentima sastanka učesnici su imali priliku da razmene mišljenja i iskustva o ulozi parlamenata u borbi protiv klimatskih promena te su naglasili neophodnost preduzimanja konkretnih akcija na tom planu u što kraćem roku.

Ocenjeno je da je Srbija, učešćem na COP 27, pokazala koliki značaj pridaje borbi protiv klimatskih promena i da je na taj način dala doprinos zajedničkoj borbi i obnavljanju solidarnosti među državama.

Na sastanku je usvojen i završni dokument kojim su parlamenti potvrdili privrženost globalnoj borbi protiv štetnih uticaja klimatskih promena, koji predstavljaju egzistencijalnu pretnju našoj planeti.

Najavljena je i naredna, 28. Konferencija okvirne Konvencije UN o promeni klime, koja će biti održana naredne godine u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar