Orlić i Zelenović o poziciji Srbije prema ratu u Ukrajini

Nebojša Zelenović, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, rekao je da Vlada Srbije nije ispravno postupila u politici prema ratu, te da naša zemlja treba da uvede sankcije Rusiji zato što je Ukrajina, koja je napadnuta, nezavisna država.

„Mislimo i da sada Srbija može da se odredi po konkretnom principu. To što je uradila Rusija je pogrešno. Srbija mora da ima svoj stav i da se pridruži spoljnoj bezbednosnoj politici EU, mora da uvede sankcije jer je to u najboljem interesu naših građana“, poručuje Zelenović, dodajući da je reč o vrednosnom pitanju i principu.

Vladimir Orlić, međutim, smatra da se pokazalo da je politika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić prema ratu u Ukrajini najbolja za zaštitu interesa naše zemlje.

„Naš stav je jasan, sadržan je u zaključku Saveta za nacionalu bezbednost. Lično ga je u februaru prošle godine predstavio predsednik Srbije“, naveo je Orlić.

Prema njegovim rečima, naša zemlja je uspela da se sačuva od problema koji su bogatije zemlje imale sa između ostalog namirnicama i prehrambenim proizvodima, ali i da obezbedi energetsku stabilnost.

„Niko nije kao Srbija povećavao na ovakav način i plate i penzije. Takva politika je pokazala rezultate“, navodi Orlić.

Zelenović smatra pak da bismo bili u boljoj situaciji da smo u trenutku rata bili u EU, jer je u našoj zemlji veća inflacija, ali i da situaciju u kojoj se nalazimo bez podrške EU ne bismo prevazišli. „Postoji inflacija u EU, ali postoji i u Srbiji i mnogo je veća“, kaže Zelenović.

Gostovanje Vladimira Orlića i Nebojše Zelenovića u celosti pogledajte u video-snimku na početku teksta.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar