Oптужница против девет особа због сумње да су кријумчарили кокаин из Јужне Америке

Оптужницом, која још није правноснажна, као вођа ове групе терети се црногорски полицајац Љ. М. Оптужени су и радница БИА Д. Ј., њен супруг Д. Ј., А. М., С. K., М. K., М. П., Ж. Ф. и М. K.

Група се сумњичи да је од 2019. године до 2. августа прошле године, учествовала у транспорту кокаина прекоокеанским бродовима из Еквадора у Ротердам, одакле су га преносили у земље Европске уније, а сумња се да су дрогу продавали у Холандији.

Оптужница је предата Посебном одељењу за организовани криминал Вишег суда у Београду на потврђивање.

Сумња се да су из Србије у Црну Гору транспортовали већу количину новца стеченог од продаје кокаина, а део новца улагали у кријумчарење кокаина из Јужне Америке у земље Европске уније.

А. М. се оптужницом на терет ставља да је по налозима Љ. М. припадницима групе дао на коришћење камионе свог предузећа, како би новац из Холандије превозили у Србију, Црну Гору и Хрватску.

С. К. је оптужен да је осталим припадницима преносио налоге Љ. М., а део новца од продаје наркотика је, како се сумња, задржао за себе.

Сумња се да су Д. Ј. и М. К. преузимали новац који је стигао из Холандије, док је Д. Ј. заједно са својом супругом паковао новац у вакум кесе након чега су га заједно превозили у Црну Гору.

Део тог новца Д. Ј. је као награду задржавао за себе.

Такође, Д. Ј. је преко своје супруге припаднице БИА, како се сумња, добијао податке о безбедносно интересантним особама међународног организованог криминала, па је те информације преносио Љ. М.

М. П., иначе возач у фирми А. М., како се сумња, ангажовао је Ж. Ф. да у Холандији преузима новац и превози га у Србију и Црну Гору.

Оптужена су још двојица возача поменуте фирме Ж. Ф. и М. К., који се терете да су такође на местима утовара дроге у Холандији преузимали новац, који су касније превозили у Србију или у Црну Гору како би га предали Љ. М.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar