Опет један Кенеди у трци за Белу кућу

Роберт Кенеди Млађи (69) је потомак једне од најпознатијих америчких политичких породица, а изјаву о кандидатури поднео је Федералној изборној комисији у среду.

Некада је био аутор бестселера и правник који се бавио заштитом животне средине, али је пре више од 15 година постао антиваксер. Постао је један од водећих гласова у покрету против вакцине, а његов рад су стручњаци за јавно здравље, али и чланови његове породице, описали као обмањујући и опасан.

Кенедијево противљење вакцинацији је интензивирано усред пандемије коронавируса и развоја вакцине против ковида 19.

Његова добротворна организација против вакцина Children’s Health Defense је више него удвостручила свој буџет у 2020.

Кенеди је 2021. објавио књигу „Прави Ентони Фаучи“ у којој је оптужио првог епидемиолога САД да помаже у „историјском државном удару против западне демократије“ и промовише недоказане третмане за ковид 19 попут „ивермектина“.

Кенеди се више пута позивао на нацисте и Холокауст када је говорио о мерама усмереним на ублажавање ширења ковида, као што су обавеза ношења маски и вакцинација.

Понекад се извињавао за своје коментаре, попут оног када је сугерисао да је људима 2022. године било горе него Ани Франк.

Кенеди се позивао на своје породично наслеђе у свом антиваксерском раду, укључујући понекад коришћење слика Џона Ф. Кенедија.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar