Održan protest kod Zvečana, Srbi na severu KiM 13 dana na barikadama

Pravnik Marko Jakšić na protestu je rekao: Niko ne razume naše probleme, znam da želite da živite normalno na ovim prostorima.

„Velika mi je čast što imam priliku da stojim ovde, ovo su zla vremena, nisam sebe mogao da zamislim ovde, situacija je loša i teška“, rekao je on.

Imamo ogroman problem i tiče se našeg opstanka, zato je ovaj skup – skup jedinstva srpskog naroda, ne političkih predstavnika. Kada nas ima ovoliko niko mu ne može ništa. Ja sam jedan od mnogih Kolašinaca čija je imovina oteta, rekao je Jakšić.

Dodaje da je imovinu oduzeo Kurti, proglašavajući je imovinom od javnog interesa, nije izgradnja vetroparkova.

Reč je o bazama za policiju, koji su do zuba naoružani, koji ponižavaju narod, s ciljem da odemo odavde, kaže Jakšić.

Izgradnja baza na oduzetoj zemlji, bezrazložna hapšenja, to nije dovoljno Kurtiju i Svečlji, istakao je Jakšić. 

Dodajem sad nešto kao Kolašinac, kako je oteta zemlja, tako ćemo je i vratiti, trpeli smo dugo pod Turcima i čekaćemo da ovo zlo prođe, naveo je on.

Na barikadama ukazujemo na nepravde koje trpimo. Međunarodna zajednica nije spremna da čuje naše probleme, ne razume ni barikade, ne shvata da one ukazuju na ekstremistički odnos Kurtijeve vlade, a puna je razumevanja da sagradi baze na severu, naveo je Jakšić.

Međunarodna zajednica je stala na njegovu stranu, kaže Jakšić, zaboravljajući da je Kurti nekada uništavao njihove džipove i bacao suzavac u skupštinu.

Da li ga se plaše ili podržavaju u svim ludostima, upitao je Jakšić. 

Osilio se i procenio da se došao trenutak da želi da se razračuna sa Srbima, od juče su punktovi na regionalnom putu prema Leposaviću, kaže on.

Ovde sam da zamolim sve da pokušavamo da ostavimo naše razmirice, jer jedino zajedno možemo da se suprotstavimo, rekao je Jakšić.

„Ako je nekomo cilj Kosovo bez Srba, možemo da kažemo da se nismo sa tim složili. Hvala vam na svemu i živi bili do pobede“, zaključio je Jakšić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar