Одржан Изборни сабор Двери – Бошко Обрадовић изабран за председника  

За потпредседнике Двери изабрани су народни посланици мр Иван Костић, проф. др Тамара Миленковић Керковић, Милован Јаковљевић, Радмила Васић и Борко Пушкић.

За нове чланове Председништва изабране су истакнуте јавне личности: проф. др Валентина Арсић Арсенијевић, проф. др Ђорђе Чантрак, др Владимир Димитријевић, др Андреј Митић и Драган Добрашиновић. Међу њима су четири доктора наука, два професора Београдског универзитета, један од најпознатијих православних публициста и највећи борац против корупције у нашем друштву, од којих се очекује да значајно унапред програм и рад Двери.

На Сабору је усвојена Декларација „Једна је мајка“ којом је пружена подршка новој кампањи посвећеној побољшању стања у породилиштима, олакшавању материнства и бризи државе о породици у сваком аспекту, као и борби против насиља и за општу хуманизацију друштва.

Нови Главни одбор усвојио је платформу за нову спољну политику.

Полазећи од чињенице стварања новог мултиполарног света, руковођени неопходношћу новог позиционирања Србије и српског народа у свету који се мења, Српски покрет Двери предлаже да Србија води независну спољну политику, засновану на следећим циљевима и приоритетима: Очување Косова и Метохије у саставу Републике Србије; Очување и унапређење статуса Срба и СПЦ у матичним српским земљама, окружењу и дијаспори; Доношење и проглашење Закона о војној неутралности; Остваривање квалитета живота свих грађана Србије и Политика мира и међусобног поштовања и сарадње.

Српски покрет Двери сматра да треба редефинисати односе између Републике Србије и Европске уније и поставити их на реалне основе.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar