Odloženo saslušanje svedoka u slučaju Slađana Trajkovića, porodica protestovala ispred tužilaštva u Prištini

Suzana Trajković, supruga uhapšenog Slađana izjavila je da su se okupili kako bi mu pružili podršku i da od pravosuđa zahtevaju da mu se omogući da se brani sa slobode.

Istakla je da je zdravstveno stanje Slađana Trajkovića ugroženo i da predlažu da se prebaci na lečenje u Zdravstveni centar u Kosovskoj Mitrovici.

Kazala je da se stanje Trajkovića pogoršalo boravkom u zatvoru, tvrdeći da 11 dana nije primio terapiju, pošto boluje od diajebetesa.

Tokom kraćeg okupljanja ispred tužilaštva nosili su transparente na srpskom i albanskom: „Moj otac je nevin“, „Slađan Trajković nije ratni zločinac“ i „Bog će suditi lažnim svedocima“.

Vasić: Istražni postupak odložen za 16. februar 

U tužilaštvu je za danas najavljen početak saslušanja svedoka, međutim prema navodima advokata Dejana Vasića odloženo je za 16. februar.

„Od tužilaštva smo danas dobili neprijatne vesti, da su tri ročišta zakazana za danas, osmog i devetog odložena za 16. februar. Do sada nama nije bilo dozvoljeno da u istražnim radnjama učestvujemo i na taj način uskraćeni smo oko osumnjičenih i na elementarna prava na odbranu koja ga sleduje po zakonu o krivičnom postupku“, rekao je Vasić.

Porodica traži da se brani sa slobode 

Preneo je da je u petak podneo zahtev sudu da se Trajković u daljem toku brani iz kućnog pritvora, jer kako kaže, zato postoje uslovi i to ne bi bila mera izuzetak već pravilo za one koji prebivalište imaju na teritoriji Kosova i koji ovde žive sa svojim porodicama.

Trajković je bivši policajac, koji je službu napustio kolektivno sa ostalim kolegama na severu KiM, i nakon toga uhapšen sredinom decembra pod optužbom da je navodno učestvovao u činjenju ratnog zločina.

Osnovni sud u Prištini Trajkoviću je sredinom januara produžio meru pritvora na još dva meseca.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar