Одложено припремно рочиште Дарку Шарићу

Председник судског већа у овом поступку је био упућен у Специјални суд, тај рок је истекао и враћен је у новосадски Апелациони суд и сада поступа нови судија.

Шарић и остали оптужени су на неком од претходних рочишта негирали извршење кривичних дела која им се стављају на терет.

Оптужени адвокат Дејан Лазаревић се налази у кућном притвору пошто му је Апелациони суд укинуо притвор 17. фебруара и одредио му забрану напуштања стана уз електронски надзор (наногицу).

Поред Шарића и Лазаревића још 13 особа оптужено је, између осталог, за тешко убиство.

Након припремног рочишта суд ће заказати почетак главног претреса (суђење), којем ће јавност моћи да присуствује, а окривљени да детаљно изнесу своју одбрану. 

Тужилаштво групу терети за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, тешко убиство, недозволјена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, израђивање и набављање оружја и средстава намењених за извршење кривичног дела, изазивање опште опасности, лажно пријављивање, злоупотреба службеног положаја и кривично дело из члана 98 Закона о тајности података.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar