Odbornička skupština u Zvečanu: Formirati ZSO, tablice i dokumenta početak obračuna sa Srbima i Srbijom

U deklaraciji zahtevaju da se najhitnije i bez ikakvih odlaganja formira Zajednica srpskih opština, onako kako je definisana sporazumima u Briselu, jer je to, navodi se, potreba srpskog naroda kako bi se kroz nju zaštitila naša kolektivna prava.

Podsetili su da je prošlo skoro 10 godina i da srpski narod ne prihvata bilo kakvo odlaganje ovog procesa, čiji je garant Evropska unija.

Pozivaju Kfor i ostale međunarodne institucije da u skladu sa Rezolucijim SB UN 1244 i u skladu sa Vojno-tehničkim sporazumom iz Kumanova osiguraju mir i bezbednost za sve građane i ne dozvole da budu instrument u rukama Prištine koja nastoji da nasilje koristi kao sredstvo političke borbe za rešavanje otvorenih pitanja.

„Glavni izvor nestabilnosti na severu dolazi iz pravca Prištine, a jedan od njih je i dolazak specijalnih policijskih jedinica u koje srpski narod nema poverenje. Pozivamo komandu misije KFOR-a da spreči dolazak do zuba naoružanih specijalnih jedinica kosovske policije iz Prištine u mirne srpske opštine, a međunarodnu zajednicu da urazumi Prištinu kako bi se povukle jednostrane i antisrpske mere“, navodi se u deklaraciji objavljenoj nakon sastanka u Zvečanu.

Istovremeno, pozivaju se građani da ne „upadnu u zamku jednostranih odluka i primamljivih ponuda Aljbina Kurtija po pitanju registarskih tablica i ličnih dokumenata jer to nije u skladu sa dogovorom u Briselu, navodeći da Priština koristi to kao početak konačnog obračuna sa srpskim narodom i Srbijom na ovim prostorima“.

„Mi, politički predstavnici ćemo kao i do sada uvek biti ispred svog naroda i boriti se za mir, i njihova prava na život dostojan čoveka. Uveravamo građane da smo od našeg predsednika Aleksandra Vučića dobili jasne i čvrste garancije da se neće dozvoliti progon i pogrom našeg naroda, i da srpski narod neće biti sam u ovim teškim i izazovnim vremenima. Mi smo opredeljeni za mir i dijalog, za kompromisna i dugoročna rešenja, ali je za dijalog potrebno i da druga strana uvaži interese našeg naroda i poštuje preuzete obaveze“, navodi se u deklaraciji.

U slučaju da ne dođe do kompromisnog rešenja, odbornici su istakli da će kao srpski politički predstavnici zajedno sa svim sunarodnicima započeti proces napuštanja svih kosovskih institucija na svim nivoima, počev od centralnih i lokalnih institucija, pa do suda, tužilaštva, policije i svih ostalih institucija čime se totalno razgrađuje Briselski proces.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar