Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio amandmane opozicije

Amandmane na predlog vlade za izmenu zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis podneli su poslanici Stranke slobode i pravde i Demokratske stranke, a Odbor ih je odbacio.

Na Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim medijskim servisima podneto je 17 amandmana, koje su podnele Stranka slobode i pravde, Narodna stranka i Demokratska stranka. Odbor je ocenio da nisu u skladu sa članom 196 Ustava Srbije i kao takve odbacio.

Na Predlog zakona o izmeni zakona o državnim službenicima Stranka slobode i pravde i Demokratska stranka podnele su 23 amandmana, a Odbor je ocenio da nisu u skladu sa Ustavom i odbacio ih.

Tokom razmatranja Predloga zakona o potvrđivanju ugovora o pravnoj i sudskoj saradnji u građanskim i trgovinskim stvarima između Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata, amandman je podneo poslanik Stranke slobode i pravde Miodrag Gavrilović, a Odbor ga je odbacio uz obrazloženje da se na tekst međunarodnog ugovora ne može podneti amandman.

Poslanik Miodrag Gavrilović podneo je amandman i na Predlog zakona o potvrđivanju ugovora između Srbije i Brazila o pravnoj pomoći u građanskim stvarima, a Odbor ga je odbacio kao nepotpun jer se na tekst međunarodnog ugovora ne može podneti amandman.

I na Predlog zakona o potvrđivanju drugog dodatnog protokola uz konvenciju o visokotehnološkom kriminalu i pojačanoj saradnji u otkrivanju elektronskih dokaza, Gavrilović je podneo amandman koji je Odbor odbacio.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar