Образовање за сву децу: Педагошки асистент је племенити позив

Беким Емини од 2018. године ради као педагошки асистент за друштвено осетљиве групе у Основној школи „Никола Тесла” у Винчи и уз помоћ стручне службе помаже ромској деци да редовно похађају наставу.

„Помажемо њихову интеграцију у школски систем и припремамо их за даље школовање. Наша школа једна је од највећих у Србији и похађа је велики број ромске деце. Зато је улога педагошког асистента важна“, објашњава Емини. „После три године рада могу да кажем да је бити педагошки асистент нешто изузетно, а подршка коју пружамо оплемењује и нас који тај посао радимо.“

Он у овом важном и племенитом позиву није сам. Школа „Никола Тесла” одлично сарађује са другим школама, али и Црвеним крстом и локалном самоуправом.

Од 2003. године, ЕУ је донирала за реформу сектора образовања више од 100 милиона евра – за унапређење предшколског васпитања и образовања, реформу средњег стручног образовања и образовања одраслих, реновирање и опремање школа и факултета, подршку инклузивном образовању…

Средства и бројне могућности на располагању су свима који се баве образовањем, инклузијом и изградњом капацитета и вештина код младих и одраслих – битне информације можете пронаћи на www.eumogucnosti.rs.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar