Obradović predao krivične prijave zbog sumnje u izbornu krađu na referendumu

Obradović je, u izjavi novinarima, rekao da svako ko je učestvovao u izbornoj krađi čini teško krivično delo falsifikovanja volje građana Srbije i da za to mora da odgovara, a predviđena kazna je od šest meseci do pet godina.

Lider Dveri je kazao da krivična prijava stranke i njega lično kao predsedničkog kandidata, poruka da će sačuvati svaki glas na izborima 3. aprila i da izborna krađa neće proći.

On je dodao da je referendum pokazalo kako je moguće pobedit vlast, jer, kako tvrdi, svuda gde su „Dveri“ imale posmatrače nije bilo izborne krađe.

Rekao je da je ovo veliki trenutak u kojem se na ispitu nalazi nadležno tužilaštvo, i da će se videti da li reaguje prema instrukcijama SNS-a ili po Ustavu i zakonu.

Naveo je da je jednostavno pokazati ko je u pravu, i da je dovoljno da tužilaštvo izda nalog policiji da izvrši informativne razgovore sa 771 biračem, koliko je prema biračkom spisku, izašlo na biračko mesto 60 u Sjenici, i da utvrdi da ni 10 odsto ne živi u toj opštini, niti je u zemlji, te da je neko za njih glasao.

Najavio je da će 3. aprila svako od 8. 130 biračkih mesta biti pokriveno članovima biračkih odbora, koji će biti obučeni kao ovi na referendumu i neće dozvoliti bilo koji vid krađe.

„Ovo je model kako možemo da pobedimo Aleksandra Vučića na izborima 3. aprila. A preduslov je da svi zajedno iz opozicije odredimo dovoljan broj članova izbornog odbora“, kazao je Obradović.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar