оаза за грађане Пожаревца и госте

Када сте последњи пут прошетали или попили кафу са погледом на зелени пејзаж са белим оградама падока, кроз који пролазе прелепи коњи и ждребад, док су деца на игралишту, авантура парку, у зоо врту, возе бицикл, тротинет или играју фудбал на ливади. Пожаревљани то могу сваког дана јер се Ергела Љубичево налази на самом ободу града.

„Деца воле да виде коње, разне животиње да се играју у забавном парку, имају доле игралиште и нама је супер зато што се деца лепо играју“, каже једна суграђанка.

Од ове године организована је и школа јахања у којој почетници могу да се упознају са коњима и прођу основну обуку. Они упорнији, можда постану и део будућег ендјуранс тима чије је оснивање у плану.

„Могу да вам кажем да је реакција фантастична била и ван свих очекивања. Морали смо брзо да се прилагодимо да ће толики одзив да буде и деце и наших суграђана“, наводи Марко Брезијановић, тренер у школи јахања Ергела Љубичево.

Пре само неколико година Ергела Љубичево била је на ивици опстанка, а сада се јављају туристи из целе земље заинтересовани да овде проведу и викенде.

„Требају нам смештајни капацитети, то је сада оно за чим је највећа потражња. Људи би остали викенд цео. Смештајни капацитети који би били у близини Љубичева или у самом Љубичеву. Затим можда још неких спортских терена“, каже Мирко Стојановић, директор Ергеле Љубичево.

У Ергели Љубичево која се простире на 330 хектара, тренутно живи 75 коња а ове године биће укупно 15 принова.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar