Novi pozivi na otpor zbog odluke vlade u Prištini o preregistraciji vozila

„Od 21.11 obaveza je svakog, otpor na svakom koraku, brigada sever“, sadržaj je trorednog grafita u boji zastave Srbije, ispisanog u severnom delu Kosovske Mitrovice, Zvečana i Leposavića.

Autori najnoveg grafita nisu poznati, ali se pretpostavlja da su iz grupe koja se i ranije oglašavala sličnim porukama – „Ne brinite, tu smo – Severna Brigada“, „NATO go home! Ovo je Srbija“ i „Severna brigada raste iz dana u dan“, ispisivanim na javnim mestima na severu KiM.

Policija u Prištini saopštila je da istražuje slučaj pojavljivanja novih grafita na zidovima i ulicama na severu KiM.

„Dana 13.11.2022. godine u noći na području Regionalne direkcije Severna Mitrovica zatečeni su grafiti sa različitim natpisima na srpskom jeziku. Kosovska policija je sa svojim jedinicama preduzela potrebne policijske radnje, za istragu i dalje postupanje, povodom grafita ispisanih na nekim zidovima i ulicama“, naveli su iz policije medijima na albanskom jeziku.

Od 1. novembra na severu KiM vozači automobila sa tablicama početnih slova gradova na Kosovu koje izdaje MUP Srbije, dobijaju opomene a od 21. novembra, kako su najavili u Prištini, očekuje se kažnjavanje.

Oko tri hiljade Srba zbog te i drugih odluka vlade u Prištini, napustilo je u proteklih sedam dana sve kosovske institucije na severu KiM.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar