Nikola Nikodijević ponovo izabran za predsednika Skupštine grada Beograda

Za ponovni izbor Nikodijevića se na tajnom glasanju izjasnilo svih 57 odbornika koji su glasali. Nisu glasala 53 odbornika.

Rezultate glasanja je saopštio odbornik Toma Fila koji je predsedavao današnjoj konstitutivnoj sednici novog saziva gradskog parlamenta.

Nikodijević je zahvalio na izboru i pozvao odbornike da budu konstruktivni u radu, da se odnose sa uvažavanjem i poštovanjem jedni prema drugima i da diskutuju o važnim temama koje se tiču boljeg života građana.

„Svi građani su jednaki, imaju pravo na svoje predstavike“, rekao je Nikodijević koji je preuzeo predsedavanje sednicom.

Na sednici su, prethodno, verifikovani mandati odbornika Skupštine grada Beograda u novom sazivu.

Nakon toga, 56 odbornika je predložilo dosadašnjeg predsednika gradskog parlamenta Nikolu Nikodijevića za ponovni izbor na tu funkciju.

Uoči glasanja, Nikodijević, koji je u prethodna dva saziva obavljao funkciju predsednika, poručio je da će se nova gradska vlast boriti za ekonomski razvoj Beograda i bolji životni standard građana.

„Borićemo se tako što ćemo ekonomski da razvijemo grad i da omogućimo i zaposlenima u vrtićima, školama, u socijalnim službama i u javnim preduzećima, u privatnom sektru, da imaju bolji životni standard“, rekao je Nikodijević na konstitutivnoj sednici gradskog parlamenta, uoči početka glasanja za predsednika parlamenta.

Predstavnici odborničkih grupa iz koalicije „Ujedinjeni za pobedu Beograda“ i „Moramo“, kao i Dveri ranije su najavili da neće učestvovati u glasanju za predsednika Skupštine grada. 

Nakon konstituisanja Skupštine grada, počeo je da teče rok od 30 dana za izbor gradonačelnika, koji mora biti iz redova odbornika.

Skupština grada Beograda ima 110 odborničkih mesta, a novi saziv čine SNS sa 48 mandata, lista „Ujedinjeni za pobedu Srbije“ sa 26, koalicija „Moramo“ sa 13 mandata.

Osam mandata ima SPS, sedam odbornika lista „Nada za Beograd“, a po četiri mandata „Zavetnici“ i koalicija oko Dveri.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar