Nenad Đurić napustio policijsku službu

Nenada Đurića je direktor kosovske policije u Prištini suspendovao nakon što je pre dva dana najavio da pripadnici policije na severu neće da uručuju opomene građanima za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne, tzv. RKS tablice.

„Moje poreklo mi ne dozvoljava da budem nešto drugo i nema te ucene koja to može da promeni. Želim da se zahvalim svima koji mi daju podršku, mojoj porodici, kolegama i prijateljima, mojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću. I to mi daje snagu da sve ovo izdržim. Nisam više član kosovske policije jer želim da budem čista obraza i uzdignuta čela“, rekao je Đurić na konferenciji za medije Srpske liste u Mitrovici.

Na istoj konferenciji za medije predsednik Srpske liste Goran Rakić najavio je da će sutra održati sastanak sa predstavnicima kosovskih instiucija, kako bi razmatrali da li da ih napuste, istovremeno najavljujući proteste počev od nedelje.

Rakić je naveo da se obraćaju medijima nakon razgovora sa srpskim predsednikom Aleksandrom Vučićem, a zbog aktuelne situacije na Severu, te smene komandira kosovske policije regiona Sever, Nenada Đurića.

„Albanski režim u Prištini je pokazao da ih ne interesuje ništa, ni Zajednica srpskih opština, ni srpski narod, a naročito nas je zabrinulo to što je suspendovan komandir Nenad Đurić i to je kap koja je prelila čašu“, rekao je Rakić.

„Prekosutra u 12 časova imaćemo prvi protest. Demokratski, nenasilan otpor naroda. Ali mi zaista ne znamo u šta to može da se pretvori“, poručio je Rakić.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar