NATO: Ostajemo posvećeni misiji Kfora na Kosovu i Metohiji

U saopštenju se navodi da su šefovi komiteta načelnika generalštabova NATO-a o misiji KFOR-a razgovarali sa operativnim partnerima Jermenijom, Austrijom, Finskom, Irskom, Moldavijom, Švedskom, Švajcarskom i Ukrajinom.

Vrhovni komandant Savezničke komande za operacije u Evropi Kristofer Kavoli napomenuo je u obraćanju novinarima da je Alijansa nakon početka sukoba između Rusije i Ukrajine „promenila stav“ i da je to omogućilo veće prisustvo NATO-a na istočnoj granici vojnog bloka.

Naveo je da će NATO nastaviti da štiti sve saveznike i da će sprovoditi planove delovanja Alijanse u miru radi doprinosa kolektivnoj odbrani.

Predsedavajući Komiteta admiral Rob Bauer izjavio je na konferenciji za novinare nakon sastanka da su učesnici razgovarali o jačanju kolektivne odbrane i o brzom i fleksibilnom planiranju akcija NATO-a i strategiji na istočnom krilu Alijanse.

On je dodao da je potvrđena podrška Ukrajini, kao i da su šefovi komiteta saglasni da će Alijansa pomagati Kijevu koliko god to bude potrebno.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar