Nastavljaju se hapšenja Srba na severu KiM, sedmi dan barikada

Izveštaj Andrije Igića (08.00)

Srbe sa severa Kosova i Metohije koji su na barikadama već sedmi dan, uznemirila je vest o novom hapšenju Srbina policajca.

Slađan Trajković, koji je zajedno sa ostalim kolegama napustio kosovsku policijsku službu, uhapšen je sinoć u Bošnjačkoj mahali u severnoj Kosovskoj Mitrovici.

Supruga uhapšenog rekla je da ga navodno terete za ratni zločin.

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković rekao je novo hapšenje pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije.

Kosovska policija još nije potvrdila hapašenje Trajkovića, javlja dopisnik RTS-a. 

Your browser does not support the video tag.

Nastavljaju se hapšenja Srba na severu Kosova i Metohije. Slađan Trajković uhapšen je sinoć u Bošnjačkoj mahali u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Jedan je od pripadnika kosovske policije koji su napustili službu.

Supruga uhapšenog rekla je da ga navodno terete za ratni zločin.

Direktor Kancelarije za Kim Petar Petković rekao je novo hapšenje pokazuje da Kurti nastavlja lov na Srbe i da ne želi da smiri tenzije. 

Vlada Srbije je donela odluku da se Kforu uputi zahtev, u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, za povratak srpske vojske i policije na KiM. Predsednik Aleksandar Vučić je rekao i da Kfor neće prihvatiti zahtev Srbije. 

Građani su i dalje na barikadama u nastojanju da, kako kažu skrenu pažnju na svoje probleme koji traju mesecima, a eskalirali su u novu fazu krize hapšenjem Miljana Adžića i Dejana Pantića. 

Njih u Prištini optužuju za napad na službeno lice i navodno organizovanje terorističkih napada na policiju.

Njihovo oslobađanje je jedan od zahteva okupljenih na barikadama kao i povlačenje specijalne policije sa severa Kosova.

S ozborim da su stavovi Srba na severu suprotni stavovima vlasti u Prištini, čekaju političko rešenje i rezultate aktivnosti međunarodnih diplomata.

Sa druge strane u Prištini kažu da je situacija na severu KiM izazov. 

 

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar