MSP: Tviter blokirao naloge osam diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da, ne ulazeći u poslovnu politiku kompanije „Tviter“, ukazuje da je „nedopustivo da diplomatska predstavništva jedne demokratske države koja nije izložena bilo kakvim sankcijama budu cenzurisana na ovaj način, pogotovo ako se uzme u obzir da su neki od pomenutih profila nedavno otvoreni i da nisu bili aktivni, a da na preostalima nije bilo nijednog sadržaja koji bi se mogao opisati kao neprimeren“.

„Republika Srbija je zemlja čije je strateško opredeljenje članstvo u Evropskoj uniji, i naše političke i demokratske standarde, a oni uključuju i medijske slobode, prilagođavamo najvišim evropskim standardima. Zato je i apsurdno što je niz naših diplomatsko-konzularnih predstavništava cenzurisan na jednoj društvenoj mreži koja se hvali time da promoviše demokratiju i pluralizam mišljenja“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da se Ministarstvo spoljnih poslova Srbije obratilo kompaniji „Tviter“ sa zahtevom da nalozi naših diplomatsko-konzularnih predstavništava budu odblokirani.

„Podsećamo da je Tviter nalog prošle sedmice bez ikakvog obrazloženja bio blokiran i direktoru Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu Arnou Gujonu, i da mu je u međuvremenu odblokiran“, ističe se u saopštenju.

Iz Ministarstva dodaju da „izražavaju nadu da blokada tviter naloga diplomatsko-konzularnih predstavništava nije deo pokušaja da se Srbija spreči i ućutka u borbi za istinu, pre svega o situaciji na Kosovu i Metohiji“.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar