МК Група и АИК банка донирају 600.000 евра вртићима у Србији и региону

Како је друштвено-одговорно пословање стратешко опредељење компаније, наставак улагања и брига о деци, младима и породици биће фокус и у години у којој МК Група обележава битан јубилеј – 40 година успешног пословања.

За вртиће у Србији, реновирање или опремање њихових простора, МК Група и АИК банка издвојиле су 200.000 евра, са фокусом на општине у којима послују: Врбас, Бечеј, Ковачица, Пећинци, Нови Сад, Рашка, Голубац и Ниш. Тим поводом одржан је састанак у Влади Републике Србије. Председница Владе Ана Брнабић захвалила је компанијама на доприносу привредном животу Србије и изразила задовољство што ће Влада Србије радити са њима на овом значајном пројекту.

„МК Група и АИК банка су једни од инвеститора који успешно послују како у Србији, тако и у региону. Аспект без ког држава не може да буде успешна, јесте друштвено одговорно пословање. Посебно ми је драго што ове компаније у години када обележавају јубилеј, донирају средства у износу од 200.000 евра вртићима у нашој земљи, у осам локалних самоуправа. Верујем да ћемо уз помоћ министарства средства уложити у оно у шта је најпотребније и како би било комплементарно са свим оним што је влада до сада урадила. Ово је пример и свим осталим компанијама како добро радити”, нагласила је премијерка Ана Брнабић.

Поред премијерке Брнабић, састанку је присуствовао и министар просвете Бранко Ружић који је такође изразио захвалност компанијама на побољшању услова у предшколским установама. Сарадњом са Владом Србије и ресорним министарством, донатори ће добити подршку у процесу дефинисања механизма за реализацију донација и одређивања намене средстава у складу са приоритетним потребама.

„Поносан сам што испред МК Групе могу да кажем да већ седму годину заједно са АИК банком реализујемо друштвено одговорни програм ‘Подршка породици’. Ове године донације у вредности од 600.000 евра наменили смо за унапређење услова у вртићима у Србији и региону. Даривање најмлађих је најбољи начин да отпочнемо обележавање нашег јубилеја – четири деценије пословања. Само у 2023. години издвојићемо преко милион евра за различите активности усмерене ка деци, јер улагањем у њих ми славимо будућност”, изјавио је Михаило Јанковић генерални директор МК Групе.

„У свим заједницама у којима послујемо, активно доприносимо унапређењу услова у којима деца одрастају, образују се и развијају. Радује ме што наш програм ‘Подршка породици’ из године у годину проширујемо новим активностима, и што смо овогодишње донације наменили вртићима у којима наша деца проводе своје најраније године. Брига о најмлађима је брига о заједничкој будућности свих нас”, рекла је Јелена Галић, председница Извршног одобра АИК Банке.

Програм „Подршка породици” постоји од 2017. године када је покренут са циљем новчаног награђивања запослених МК Групе и АИК банке који се остваре у улози родитеља, да би се касније проширио екстерно, кроз донације установама које се баве децом и младима, као и јачањем породице као основне јединице друштва. Прошле године пројекат се бавио унапређењем услова у породилиштима са фокусом на бебе, труднице и породиље, док је ове године тема предшколско образовање и развој деце узраста од једне до шест година.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar