Miščević: Osnovni cilj Vlade unapređenje EU integracije

Ministarka Miščević kaže da je dobila poziv mandatarke asada premijerke Ane Brnabić i predsednika Republike da se priključim timu koji kao osnovni cilj ima unapređenje procesa evropskih integracija.

„Političke odluke donosi kolegijum vlade, ne donosim ja ili bilo ko pojedinačno već vlada kao takva“, poručila je Miščević.

Ona je navela da joj je jako čudno da i danas, 2022.godine, 13 godina posle ratifikacije sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i devet godina od otvaranja pregovora, treba da se govori o strateškom opredeljenju Srbije za evropske integracije.

„Svaki elemenat govora premijerke u njenom izlaganju u skupštini zapravo je deo procesa evropske integracija“, istakla je Miščević.

Na pominjanje termina „zarobljena država“ na konferenciji koju je organizovao portal Juropian Vestern Balkans i Institut za evropske politike iz Praga, Miščević je ocenila da je to ozbiljno težak izraz koji se, kako je istakla, ne pominje nigde u godišnjem izveštaju Evropske komisije o Srbiji.

„Činjenica da mi pričamo o osnovama vladavini prava i zamerkama i da razgovaramo i u širem krugu vam ne daje argumentaciju da je reč o ‘zatvorenoj državi’ već o državi koja je spremna da na ove teme otvoreno razgovara, posluša svaku kritiku i nađe najbolje rešenje“, poručila je Miščević.

Source

Sviđa Vam se Članak? Podelite...

Podelite na Facebook
Podelite na Twitter
Podelite na Linkdin
Podelite na Pinterest
Podelite na WhatsApp
Podelite putem mejla

Blitz.rs

Ostavite komentar